Éčka, databáze testovaných potravin, další medializace
Tématem osmého čísla Zdravotnických novin byla tentokrát celiakie [zde]. Chválíme další z komplexně zpracovaných článků o celiakii a bezlepkové dietě a se svolením redakce celý článek přetiskujeme.
Doporučujeme Vaší pozornosti aktualizovaný seznam bezlepkových éček, který vyšel jako příloha Rukověti celiaka II. Byla také doplněna databáze testovaných potravin. U potravin testovaných od prosince 2006 jsou hodnoty gliadinu uváděny v mg na 100 g nebo na 100 ml výrobku, již je tedy neuvádíme v přepočtu na sušinu. Nejste-li si jistí, v čem všem může být ještě lepek skryt, přijďte se zeptat buď do poradny, na schůzky nebo navštivte 19. května 2007 VII. celostátní setkání Sdružení celiaků ČR a využijte panelové diskuse s odborníky.