Z obsahů Zpravodajů 2017
Zpravodaj, číslo 2017/1
Z obsahu vybíráme: Pozvánka na XVII. celostátní setkání a valnou hromadu členů, odborný článek o vlivu lepku na nervový systém, novinky z VZP a informace o výhodách pro celiaky i u ostatních pojišťoven, nové výrobky, prodejny i nové možnosti bezlepkového občerstvení. A protože toto číslo vychází před Velikonocemi, i recepty jsou tentokrát tematicky zaměřeny.
Zpravodaj, číslo 2017/2
V tomto čísle najdete hned několik odborných článků o celiakii a bezlepkové dietě, o exkluzivní nabídce OZP pro naše členy, nechybí zde ani osobní příběh o cestě k diagnóze celiakie, zprávy z akcí, najdete zde aktualizovaný seznam bezlepkových zmrzlin, ale i upozornění na závadnou potravinu. Přinášíme vám i několik prověřených tipů na bezlepkové dovolené v ČR a Itálii a chybět nemohou ani letní bezlepkové recepty.
Zpravodaj, číslo 2017/3
Je právě rozesílán. A co se v něm dočtete? Třeba o nových doporučeních ohledně zavádění lepku do stravy. Nebo o tom, že bezlepková dieta může neceliakům více uškodit než prospět. Další část Zpravodaje tvoří nové informace z kongresu evropských celiaků, který proběhl v září v Bělehradě a kterého se zúčastnili i mladí zástupci našeho Sdružení. Ve Zpravodaji ani tentokrát nechybí upozornění na nové bezlepkové výrobky a provozovny, ve kterých se celiak může bezpečně najíst. Velmi čtenářsky oblíbené jsou i Vaše příběhy a zkušenosti. Nechybí ani termíny a témata kurzů pečení ve IV. čtvrtletí 2017. Kurzy patří také mezi oblíbené aktivity, které pro Vás pořádáme už více jak 10 let. A ani tentokrát ve Zpravodaji nechybí řada vyzkoušených receptů, tentokrát na téma "podzim". Tak si Zpravodaj užijte!
Poslední aktualizace 26.10.2017