(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
pondělí, 14. října 2024
Svátek má
Agáta
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Z obsahů Zpravodajů 2015

Zpravodaj, číslo 2015/1

V prvním čísle Zpravodaje najdete pozvánku na XV. celostátní setkání SCČR a opět budete mít možnost nechat si otestovat krev na protilátky proti celiakii. Ve Zpravodaji najdete informaci o nové vyhlášce o školním stravování. Najdete tam i pozvánku (ale zejména možnost přihlásit se ) na výjimečnou akci: 16. mezinárodní sympózium o celiakii, které se uskuteční v Praze od 21. do 24. června t. r. A nechybí ani bezlepkové tipy, včetně pozvání do první italské bezlepkové pekárny a cukrárny v Praze. A kromě bezlepkových tipů ve Zpravodaji můžete vybírat z mnoha tipů na bezlepkové tábory. Velmi rádi jsme za příspěvky od vás, našich čtenářů. Ten je tentokrát o cestě za diagnózou celiakii v USA. A samozřejmě, jaký by to byl Zpravodaj, kdyby v něm chybělo pár vyzkoušených receptů. Ani zde je nebudete postrádat.

Zpravodaj, číslo 2015/2

Druhé číslo Zpravodaje je již pravidelně věnováno zhodnocení a ohlasům z květnového celostátního setkání. Protože někteří máte stále problém s vyšetřením protilátek na celiakii, uveřejnili jsme Metodický pokyn, které vydalo Ministerstvo zdravotnictví ČR, a který se týká vyhledávání celiakie. Kromě toho jsme také uveřejnili lékařský odborný článek. A jako vždy - nové výrobky, bezlepkové tipy, recepty. A také vaše zkušenosti s naším zdravotnictvím...

Zpravodaj, číslo 2015/3

Kromě pozvánky na valnou hromadu jste se mohli dočíst, co nového se řešilo na kongresu AOECS v irském Dublinu, jak je to s příspěvkem pro celiaky pro naše členy a od některých pojišťoven; nechyběly ani Vaše příběhy a zkušenosti; přehled akcí pořádaných naším Sdružením a samozřejmě, že i v tomto Zpravodaji jste našli nové bezlepkové recepty.

Zpravodaj, číslo 2015/4

Čtvrté číslo bylo obsáhlejší než běžné Zpravodaje, obsahovalo 40 stran nejnovějších informací pro celiaky. Mj. i dva odborné články - o neceliakální glutenové senzitivitě, která se v poslední době vyskytuje čím dál častěji a o významu střevního mikrobiálního systému. Poradili jsme vám, podle čeho se orientovat při výběru kvalitního bezlepkového kakaa. Nezbytnými informacemi byl i zápis z valné hromady členů. Dozvěděli jste se o semináři o celiakii, kterého jsme se zúčastnili a který proběhl v Akademii věd ČR. Mohli jste si přečíst další příběhy našich členů a o cestě za diagnózou celiakie. Připomněli jsme vám postup, jak požádat o příspěvek na dietu. Informovali jsme vás o nově otevřených obchodech pro celiaky a nemohly samozřejmě chybět vánoční recepty.

Velký ohlas na naše Zpravodaje nás těší a je pro nás závazkem do budoucna.

Zveřejněno 8. prosince 2015 v rubrice [Zpravodaj]