Představujeme novinku - české bezlepkové kukuřičné pivo
Informace najdete v následujícím textu, který jsme právě obdrželi.
Vážení,
rád bych Vás informoval o našem nejnovějším pivním speciálu, který jsme uvařili v pivovaru na Zámku Zábřeh v Ostravě.
Po loňské zkušenosti, kdy jsme připravili pivo z pohanky a poté jsme mimo jiné zjistili, že toto pivo neobsahuje lepek a po záplavě dotazů nejen z České republiky jsme slíbili, že bezlepkové pivo uvaříme opět.
Jelikož už víme, že z pohanky to vícekrát nepůjde, poohlédli jsme se po jiné vhodné surovině a připravili jsme tentokrát pivo z kukuřice - jež se v některých zemích k vaření piva používá.
Ale i tato surovina je z hlediska vaření piva mimořádně technologicky náročná. Samotné vaření probíhalo ve dvou fázích (dvojitá fermentace), každá fáze na dva rmuty, pivo prošlo svrchním kvašením na speciálních belgických kvasnicích - toto uvádím jen proto, že asi chápeme, proč tato piva vyrábí v Evropě pouze dva pivovary.
Naše pivo - PIKARD 11° bezlepkový byl chuťově doplněn karamelem a ibiškem - základní surovina - kukuřice - je v pivu chuťově nevýrazná.
Jedná se o „lehké“ pivo s jemným bylinkovým aroma, světlý ležák, s obsahem alkoholu cca 3% obj.
Na výčepu v Zámku Zábřeh v Ostravě bude od pátku 20. listopadu 2009, je navařeno cca 860 l, je možné jej na místě zakoupit s sebou v lahvi 1 l nebo v soudku 5 l.
Cena je stanovena na 45,-/0,5 l resp. 27,-/0,3 l.
Vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní, nefiltrované a nepasterované pivo, není možné jej zasílat poštou ani není možné jej zakoupit v některé z obchodních sítí, ale pouze na Zámku Zábřeh v Ostravě. Ale čerstvé čepované chutná určitě nejlépe. Další informace o pivních speciálech najdete na
www.zamek-zabreh.cz v sekci: novinky&akce.
Budeme se těšit na Vaši návštěvu a (Na)zdraví!
Radovan Koudelka, Hotel manager, Zámek Zábřeh Ostrava
Uvítáme Vaše názory na nové pivo v diskusi zde pod článkem. Vaše SCČR.