PF 2008
Všem návštěvníkům našich stránek přejeme krásné, klidné a pohodové Vánoce a do příštího roku mnoho osobních i pracovních úspěchů.
A pro všechny zájemkyně a zájemce přidáváme osvědčený recept na bezlepkovou vánočku:
500 g bezlepkové směsi Mantler nebo Jizerka
350 ml vody
3 lžíce sušeného mléka (pokud mléko snášíte a pečete z Jizerky)
150 g cukru
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
100 g rozinek
2 vejce
malá lžička soli
balíček sušeného droždí.
Kdo má chuť, může přidat hrst oloupaných mandlí, citrónovou kůru či citronát. Pro větší vláčnost těsta můžeme do hmoty zapracovat 120 g měkkého tvarohu (někdy je třeba těsto dohustit podle množství tekutiny v tvarohu obsažené). Zamícháme, vypracujeme těsto nejlépe hnětačem a po vykynutí pečeme ve vymazané formě ve střední troubě asi 1,5 hod. Pekárna si s touto dávkou poradí sama, ale vánočka bude ve tvaru kvádru, pečeme na dlouhý program.
Přejeme Vám dobrou chuť!