(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
středa, 21. listopadu 2018
Svátek má
Albert
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

IX. celostátní setkání SCČR je úspěšně za námi

Děkujeme za Vaše milá slova díků, která nás těší a která nám dodávají sílu do další práce pro blaho celiaků.

Děkujeme rovněž všem přednášejícím, celiakii jsme se letos věnovali komplexněji, o čemž svědčí jména přednášejících i názvy jejich přednášek.

doc. MUDr. Pavel KOHOUT, PhD.: "Celiakie a praktické výživové aspekty bezlepkové diety"

prim. MUDr. Pavel FRÜHAUF, CSc.: "Intolerance potravin"

PhDr. Jiří LOS: „Pacienti s celiakií a jejich psychické obtíže“

Mgr. Zuzana MANHARTOVÁ: „Mikroskopické změny střevní sliznice celiaka před dietou a po ní“

MUDr. Ivan JULIŠ, CSc.: „Co nám řekne Vaše střevo?“

Po skončení přednášek proběhla obsáhlá PANELOVÁ DISKUSE za účasti všech přednášejících.

Veřejnosti, kterou to nejvíce znamená, tedy celiakům a jejich rodinám byla poprvé představena unikátní souprava na testování lepku v potravinách. Všichni účastníci se mohli seznámit s jednoduchým enzymatickým testem, který bude na podzim uveden na trh. Pro aktuální informace doporučujeme obrátit se na naši Poradnu pro celiaky.

Hlavním partnerem setkání se i letos staly Jizerské pekárny, spol s r. o., dále jej podpořily firmy Biolab, s.r.o., Eli Lilly, s.r.o. a Nestlé Nutrition a všichni vystavovatelé, kterými byli: Jizerské pekárny, spol. s r.o.; Schär; Mantler, s.r.o.; Argo Žihobce, s.r.o.; Racio, s.r.o.; Front Line, s.r.o.; Mlékárna Kunín, člen skupiny Lactalis CZ, s.r.o.; Smak Zycia, s.p.; Sedium R&D, s.r.o.; Bezlepkový svět, s.r.o. a Expres Menu, s.r.o.

Poděkování patří i celému organizačnímu týmu setkání za skvěle odvedenou práci i všem účastníkům, pro které byla akce určena.

Zveřejněno 31. května 2009 v rubrice [Aktuality]