| Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak jste spokojeni se sortimentem mouk, jejich použití a cenami. A také zda byste uvítali další firmu (šlo by o český výrobek a ne přeprodej), která by pridávala a vytvářela bezlepkovou mouku. Pro další informace, odpovědi či dotazy využíjte uvedeného e-mailu.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak jste spokojeni se sortimentem mouk, jejich použití a cenami. A také zda byste uvítali další firmu (šlo by o český výrobek a ne přeprodej), která by pridávala a vytvářela bezlepkovou mouku. Pro další informace, odpovědi či dotazy využíjte uvedeného e-mailu.
Dobrý den, vyzkoušela jsem směs na bezlepkový chléb.Musím si tu směs odzkoušet více krát, protože dg celiakie má dcera par měsicu a ja nevím přesně odhadnout dobu pečení /každá trouba peče jinak/ ale ráda bych nejaké rohlíky nebo housky.Máte nějakou směs ve vaší nabídce?
Dobrý den, vyzkoušela jsem směs na bezlepkový chléb.Musím si tu směs odzkoušet více krát, protože dg celiakie má dcera par měsicu a ja nevím přesně odhadnout dobu pečení /každá trouba peče jinak/ ale ráda bych nejaké rohlíky nebo housky.Máte nějakou směs ve vaší nabídce?
Poradte prosím, kde v Praze najít pekařství s bezlepkovým pečivem(čerstvé) MOOOOC dekuji.
Dobrý den, dceři diagnostikovali celiakii a potřebovala bych poradit na které Éčka a názvy v potravinách si mám dávat pozor při nákupu potravin. Dočetla jsem se na netu , že E1400, ale zdá se mi to málo, na to kolik je jich? Děkuji moooooc.
Nová BEZLEPKOVÁ společnost
10.12.2013 19:12:35 Zdravím Vás, v prosinci 2013 vznikla nová společnost bezlepik s.r.o. Svůj provoz zahájí od února 2014. Nabídne bezlepkové služby: denní jídelnu (+ rozvoz), pekařství, cukrářství, e-shop a produkty partnerských bezlepkových společností. Všechny informace najdete na webových stránkách www.bezlepik.cz :)
Dobrý den.Právě začíname s dietou pro celiaky.Doslechli jsme se ,že je rozumné si péct bezlepkové pečivo v pekárně.Chtěl bych požádat o radu s výběrem pekárny.
Nové pudingy bez lepku od českého výrobce
9.10.2013 16:25:11 Český výrobce Amylon má na trhu nové pudingy bez lepku. A to vanilkový a jogurtový. Také je od nich na trhu meruňkový v bio kvalitě a s kousky meruněk. Už jste někdo ochtunal?
Já domácí bezlepkové pečivo doma tvořím i bez hotové směsi. Jenže je to celkem finančně náročné kvůli tomu,jak jsou bezlepkové mouky drahé. Kolegyně někde slyšela o přístroji Thermomix. Je to nějaký multifunkční přístroj, který mele i mouku, takže si stačí za pár korun pořídit jen obilniny a namlít si ji doma - to by tedy mohlo znamenat výraznou úsporu. Navíc ten přístroj navíc údajně tu mouku i odváží a uhněte těsto, takže domácí bezlepkové pečivo je raz dva hotové :) Víte o tom někdo něco?
dobrý den. je možné upéct chleba a pečivo pro celiaky bez toho aby člověk kupoval hotovou směs? děkuji za odpověď (nejlépe na e-mail) nejsem si jista že tuto stránku podruhé najdu :-(
kartičky do zahraničí pro celiaky
24.6.2010 1:02:04 dobry den potrebuji radu,slyselajsem o tzv.specialnich kartickach pro celiaky,ktere mohou vyuzit pri navsteve restauraci v zahranici.ma byt na nich popis nemoci a pripravy jidla,kde bych je mohla sehnat?diky moc za odpovedi
Právě pro tyto účely jsou určeny Kursy bezlepkového vaření a pečení, které provozujeme. Mimochodem, pečení různých druhů chlebů, stejně tak jako pečení rohlíků, je stálým evergreenem. Bližší informace získáte v Poradně pro celiaky nebo na e-mailu poradna@celiac.cz .
Zdravím všechny, kterým coeliakie znepříjemňuje život!!! Dietu vařím a peču už 28 let, ale dosud se mi nepodařilo upéct byť jen něco podobného housce nebo rohlíku. Když už, tak jakmile to vystydlo, ztvrdlo to jako beton. Nemáte někdo nějakou radu? Ale prosím osvědčenou, protože mé srdce potom pláče, když musím vyhodit výrobek z mouky, které kilo stojí stovku! (Jak mi řekl doktor při diagnoze - není to smrtelné ale nadosmrti vám to bude znepříjemňovat život. Bože, jakou on měl pravdu!)
Dobrý den.
Droždí by obecně mělo být v pořádku. Na bezlepkovost byly otestovány tyto značky: ze sušených - od dr. Oetkera a Saf Instant (s vlaštovkou), z čerstvých kostek - zn. Noli, Fala, Čerstvé. A všechny normám pro bezlepkovou dietu vyhověly.
Re: Recept na dobrý chléb
19.10.2009 16:07:00 Kontaktujte Sdružení celiaků ČR na mailu info@celiac.cz, s upečením chleba Vám jistě rádi pomohou. Pořádají kursy pečení, kde si můžete vyzkoušet upéct (i ochutnat) různé druhy chlebů.
Dobrý den. Éčka si můžete stáhnout zde: http://www.celiac.cz/default.aspx?article=44 .
Kartičku s éčky v praktické velikosti Vám můžeme poslat i poštou. V tom případě je třeba sdělit nám Vaši adresu na mail: info@celiac.cz .
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, jaké mám používat kvasnice pro bezlepkovou dietu,jestli mohou být sušené všechny a nebo i na váhu.Nevím zda by mohli obsahovat lepek některé značky či nikoliv.
Prosím o zaslání tabulky s povolenými "éčky" pro bezlepkovou dietu. Děkuji.
Prosím o zaslání éček obsahujících lepek.Děkuji.
DOBRY DEN .PROSIM VAS O ZASLANI TABULKY VSECH E-ČEK OBSAHUJICI LEPEK.PROSIM O RECEP NA DOBRY CHLEB.MUJ SYN 4.MESICE VALCI S CELIAKII A NEMUZEME PRIJIT NA DOBRY CHLEBIK.PROSIM PORADTE .DEKUJI .KREDBOVA
kde kupim v CR lacnejsie bezlepkovu muku?prosim o pomoc.dekuji.
23.2.2009 21:52:31 kde kupim v CR lacnejsie bezlepkovu muku?prosim o pomoc.dekuji.
Ahojte,som zo Slovenska a tu mam dost problem zohnat muku s nazvom Jizerka.Poznate ju?Potrebujem poradit ci ju predavaju u Vas v ceskych lekarnach na recept.Dakujem:)
Seznam zaručeně bezlepkových éček najdete na tomto odkazu:
http://www.celiac.cz/default.aspx?article=44 .
Dobrý deň, ja by som Vás tiež chcela poprosiť o zaslanie zoznamu nevhodných "éčiek" pre celiatikov. Vopred veľmi pekne ďakujem.
Dobrý den,také prosím o zaslání seznamu E-ček,která obsahují lepek.Předem děkuji.
É-čka nevhodné pre celiatikov.
18.6.2007 21:39:38 Má niekto z Vás zoznam é-čiek NEVHODNYCH PRE CELIATIKOV?
Ak áno veľmi ocenim Vašu ochotu ak mi ho zašlete na maila.
Prosim posielajte len overené info. Vopred vsetkým velmi pekne dakujem.
pekárna na bezlepkový chléb
28.5.2007 22:03:08 Chci koupit domácí pekárnu na pečení bezlepkového chleba,poraďte jaký typ (značka) je nejlepší, nebo napiště své zkušenosti. Díky za radu.
Zdravím všechny,
žádám vás o radu. Nemáte někdo prosím recept na těsto, z kterého by šly upéct svatební koláče? V létě mě čeká svatba a ráda bych měla koláčky. Prosím poraďte! Díky za každý nápad. Lucka (luckabar@tiscali.cz)
Nebylo by lepší řešit předmět (obsah) sdělení než tykání? Pravdou je, že takto fungující fórum je skutečně líhní potenciálního spamu vůči každému, kdo zde svůj mail zanechá.
Již několikrát jsem upozorňoval autora tohoto webu, že je zde pastva pro lidi, kteří odesílají nevyžádanou poštu. Autor s tím nic neudělal. Kdo zde uvede svůj email, nevyhne se SPAMU!!!!!!!!! Pro webmastra: Okamžitě schovej emaily svých uživatelůůůůůůůůůůůůů!!!!!!!!!!!!!!
Dobrý den.Chci vás poprosit o zaslání seznamu všech E -ček, které obsahují lepek. Dále se chci zeptat, jestli se vyrábí bezlepkový rajský protlak. Co to znamená, když je uvedeno od výrobce ve složení, že výrobek může obsahovat stopy glutanu. Jaká je nejvíce osvědčená pekárna na bezlepkový chleba? Předem děkuji za odpověď.
Dneska jsem dostala do ruky letáček, že na Praze 5 v Plzeňské 193 otevírají nový obchod kde prý budou mít úplně všechno bez lepku. Jo, a v úterý 7.3.2006 tam budou mít ochutnávku, tak se tam jdu juknout! Zatím ahojjjj !!!!!
Dobrý den, byl bych vděčný každému, kdo mi na uvedenou e-mailovou adresu zašle recept na BLP chleba modifikovaný pro pekárnu ETA Harmony. K dispozici mám koupenou chlebovou směs od výrobce Paleta. Předem díky za rady podepřené vlastní zkušeností. S podravem začínající pekař Tomáš
Dobrý den. Potřebuji zakoupit pro syna domácí pekárnu na pečení bezlepkového chleba a rozhoduji se mezi typy ETA 0149 Siesta a ETA 2149 Harmony. Nevíte, jaký je mezi nimi rozdíl a zda-li jsou oba typy vhodné pro bezlepkové pečení? Děkuji
Dobrý den. Rovněž prosím o zaslání seznamu E-ček, která obsahují lepek. Mnohokrát děkuji.
Dobrý den.Prosím Vás o zaslaní tabulky všech E-ček obsahujicích lepek. Děkuji
Prosím o radu.
Idem do Vašej krásnej krajiny na dovolenku za 3 dni a hľadám zoznam celiatických predajní hlavne vo Východočeskom, Juhočeskom a Juhomoravskom kraji. Ak by ste boli takí láskaví a ak to bude možné zaslali mi uvedený zoznam.
Za ochotu veľmi pekne ďakujem. S pozdravom Miroslav
I já Vás prosím o seznam "éček" nevhodných pro celiakáře.
Děkuji Petra Holasova, holasova@centrum.cz
Chtěla bych poděkovat všem kteří mi zaslali radu nebo recept na upečení bezlepkového chleba,díky Vám má má dcera denně opravdu chutný chléb,jelikož receptů přišlo hodně děkuji touto cestou všem.
Výrobce Vegi-Vegi - Ing. Terézia Svátová - TEREZIA COMPANY, Na Veselí 26, 140 00 Praha 4, tel./fax. +420/2/61221277.
zahraniční bezlepkové výrobky
3.9.2003 18:58:00 Pokud máte možnost cestovat do zahaničí, doporučuji výrobky (špagety, těstoviny, různé druhy sušenek, oplatek a mnoho dalších) firmy Schär.
Já je vozím dceři z Německa.
http://www.schaer.com/ Dále výrobky firmy Neuform
http://www.neuform.de/ Jsou velmi chutné.
Četla jsem o výrobku Vegi-Vegi,sušená zeleninová ochucovací směs od Ing. Terezie Svátové. Nezná někdo adresu nebo telefon? Děkuji Věra Golová
Otevřený dopis všem celiakům ČR
17.7.2003 21:04:00 Otevřený dopis všem celiakům ČR Vnorovy 17.7.2003 Jmenuji se Petr Smutný. Již 22 let držím bezlepkovou dietu. Současně jsem výrobcem bezlepkové mouky a směsi na výrobu bezlepkového chleba.
Jak už to bývá v obchodním světě zvykem i mé výrobky se staly terčem lživé pomluvy že nesplňují kritéria pro bezlepkovou dietu. Tyto informace jsou přesně cílené k poškození dobrého jména mé firmy a tím ovládnout trh naší konkurencí. Oč je to smutnější , že je to právě trh pro nás, kteří jsme odkázáni na tuto dietu a náš sortiment je už i tak přímo vyměřen. Sám opravdu vím o čem mluvím, neboť i já se denně s touto skutečností potýkám. Mrzí mne, že na základě lživých informací se může rozhodování o možném výběru Vašeho sortimentu ještě zúžit.
Chtěl bych tímto všechny pacienty ubezpečit, že moje výrobky naprosto odpovídají normě. Při kontrole ČZPI bylo zjištěno, že bezlepková mouka obsahuje MÉNĚ než 2mg na 100g mouky lepku. Norma povoluje 10mg.
Mouka, kterou vyrábím je směsí několika surovin. Jednou z nich je pšeničný škrob. Tento je pro mou výrobu speciálně vyráběn a lepek je ze škrobu vypírán. Ke každé dodávce tohoto škrobu je dodán laboratorní test na obsah lepku a další komponenty obsažené v naších moukách jsou přirozeně bezlepkové.
Já sám dietu držím od svého dětství a nikdy bych si nedovolil ani sobě ani nikomu jinému doporučit nevhodný výrobek.
Naše mouky dodáváme do prodejen zdravé výživy,Fakultní nemocnice nebo zájemcům rozesíláme směsi na dobírku . Bezlepkový chléb z ní pečou v mnoha pekárnách po celé naší republice.
Od roku l993 až do dnešního dne jsme neměli jedinou reklamaci nebo špatné laboratorní výsledky, i při kontrole a odběrech vzorků ČSZPI.
Ale naopak poděkování a blahopřání za chutnost našich výrobků od vás zákazníků dostáváme docela často.Za to Vám všem velmi děkuji. Pokud má někdo zájem o jakoukoliv informaci s hlediska výroby bezlepkového chleba nebo jakéhokoliv sladkého pečiva, moji rodiče Vám ochotně ( co budou vědět) poradí.
Všechny Vás srdečně zdraví
Petr Smutný
Vinohradní 516
696 61 Vnorovy
tel. 518 328 230
mob.603852087
Dobrý den.Prosím Vás o zaslaní tabulky všech E-ček obsahujicích lepek. Děkuji
bezlepkový chleba a pečivo
9.6.2003 12:06:00 Informace o pekárně, která peče bezlepkový chleba a sladké pečivo.
Ostrava Třebovice,pekárna Bauer, je to bývalá Prefa
Na osobní dotaz uvedl p. Doubek z firmy ASP Slušovice, že výrobek OVES MILK splňuje současnou normu pro obsah gliadinu v potravinách pro celiaky (uvedeno i na obale).
Výchozí surovina je dovážena z USA, kde je zpracovávána metodou tepelného vyluhování lepku. Tento fakt však není na obale zmíněn. Výrobek je pouze označen logem přeškrtnutého klasu, což může svádět k pochybám o oprávněnosti použití loga. Jako reakci na námitku proti nedostatku spotřebitelských informací pro celiaky uvedl p. Doubek, že zmínka o "bezlepkovosti" výrobku chybí na obale záměrně - z marketingových důvodů. Podobné informace údajně odrazují od zakoupení výrobku zdravé spotřebitele i nákupčí supermarketů. ( To jsou paradoxy...) Firma však chystá v současnosti změnu koncepce obalu a uvedené připomínky vezme též v úvahu. Doufejme, že již brzy nebude uvedení pro nás tak zásadních informací záležet jen na dobré vůli výrobce nebo dovozce, ale bude pro ně povinností.
Upozorňuji všechny celiaky na chybné označení výrobku OVES MILK firmy asp Slusovice, který je na obalu označen logem přeškrtnutého klasu, ačkoliv toto je vzhledem k použitým surovinám naprosto nesmyslné. Nejsem si jistá, zda se totéž netýká i dalších výrobků z produkce uvedené firmy.
N.Švihlová, Přeštice
Zdravím všechny celiatiky a ráda bych vás touto cestou chtěla upozornit na
http://www.hellweb.jinak.cz.
Vřele doporučuji si zde otevřít diskuzi o celiakii. Sami se přesvědčíte, jak se některé věci mají. Kromě diskuze o celiakii, která se zde velice zajímavým způsobem rozpoutala, tu najdete i spoustu jiných užitečných informací, včetně receptů, rad, je zde i seznam "Éček".
Doporučuji též
http://www.celiakia.sk
To jsou zase slovenské stránky věnované celiakii, též velice užitečné.
Tedy všichni celiatici-spojte se.
Eliška
V prosincovém čísle 2002 časopise Betynka jsem si přečetla krátký článek "S celiakií bez diety?", v němž píše MUDr Marta Šimůnková, že vědci v současnosti uvažují použít k léčbě tohoto onemocnění určitý bakteriální enzym, který rozštěpí molekulu gliadinu na neškodné fragmenty, jež nevyvolávají imunolotickou reakci, jejímž důsledkem je poškození střevní výstelky a že vyřešení všech problémů spojených s vyzkoušením nového enzymu a zahájemín výroby léku si vyžádá ještě dost času a nemalé úsilí, ale reálná naděje pro nemocné tu přece je. Kompletní zpráva vědců o tomot objevu byla zveřejněna v zářijovém číslo 2002 časopisu Science. Hledala jsem na Internetu, bohužel se mi to nepodařilo. Máte o tomto výzkumu nějaké informace? Děkuji za zprávu a zdravím všechny.
V prosincovém čísle 2002 časopise Betynka jsem si přečetla krátký článek "S cekuajií bez diety?", v němž píše MUDr Marta Šimůnková, že vědci v současnosti uvažují použít k léčbě tohoto onemocnění určitý bakteriální enzym, který rozštěpí molekulu gliadinu na neškodné fragmenty, jež nevyvolávají imunolotickou reakci, jejímž důsledkem je poškození střevní výstelky a že vyřešení všech problémů spojených s vyzkoušením nového enzymu a zahájemín výroby léku si vyžádá ještě dost času a nemalé úsilí, ale reálná naděje pro nemocné tu přece je. Kompletní zpráva vědců o tomot objevu byla zveřejněna v zářijovém číslo 2002 časopisu Science. Hledala jsem na Internetu, bohužel se mi to nepodařilo. Máte o tomto výzkumu nějaké informace? Děkuji za zprávu a zdravím všechny.
Zakoupili jsme pekaře Béďu,ale upéct bezlepkový chléb se mi zatím nepodařilo,poradí mi někdo vyzkoušený recept?Předem děkuji.
Stránka s éčky od anonymního pisatele, která je zkopírovaná na této stránce, byla součástí Zpravodaje našeho Sdružení vydaného v roce 1998. Bližší informace k "éčkům" jsou uvedeny v Rukověti celiaka.
Našel jsem to na http://hellweb.jinak.cz/index.php?page=celiac&subpage=info&article=Exxx Konzervační látky Zde uvádím, výčet takzvaných "éček", které jsou pro bezlepkového člověka velmi důleľitá, protoľe kdyľ člověk čte sloľení potraviny, tak kdyľ narazí na "pąeničná mouka", tak je mu ihned jasné o co jde a ľe to nesmí, ale kdyľ narazí na E407, tak neví o čem je řeč. Jsou to kodové označení pro spousty vyrobních surovin, konzervatů... Zde je výčet těch, které můľeme, nebo pravděpodobně můľeme. Ostatní zde neuvedené zaručeně nemůľeme. Zaručeně bezlepková : 100, 101, 102, 103, 104, 110, 120, 122, 123, 124, 129, 132, 133, 140, 141, 142, 143, 151, 153, 155, 160, 161, 162, 163, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 181, 200, 201, 202, 203, 210, 211, 212, 213, 216, 218, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 228, 234, 235, 242, 249, 250, 251, 252, 260, 261, 262, 263, 264, 270, 280, 281, 282, 283, 290, 296, 297, 300, 301, 302, 303, 304, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 315, 316, 319, 320, 321, 322, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 357, 365, 366, 367, 368, 380, 381, 385, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 407, 409, 410, 412, 413, 414, 415, 416, 418, 420, 421, 422, 433, 435, 436, 440, 442, 444, 445, 450, 451, 452, 460, 461, 464, 465, 466, 470, 471, 472, 473, 475, 476, 477, 480, 481, 482, 491, 492, 500, 501, 503, 504, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 514, 515, 516, 518, 519, 526, 529, 535, 536, 541, 542, 551, 552, 553, 554, 556, 558, 559, 575, 577, 578, 579, 627, 631, 635, 636, 637, 900, 901, 903, 904, 905, 920, 941, 942, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 95b, 957, 966, 967, 1101, 1102, 1104, 1105, 1200, 1201, 1202, 1505, 1518, 1520 Mohou obsahovat stopy lepku : 150, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 965, 1100, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1410, 1412, 1413, 1414, 1420, 1421, 1422, 1440, 1442, 1450
Prosim Vas o zaslani tabulky vsech E-cek obsahujicich lepek. Dekuji.
Jitka Viergova
Prosím, také o zaslání tabulky E-ček, popřípadě odkaz na internet.
Děkuji
Dobrý den ráda bych se dozvěděla více informací o emulgátorech,obsažených ve výrobcích.Pokud máte k dispozici tabulku hodnot e. ,prosím o její zaslání na mou emailovou adresu.Předem děkuji .Nashledanou.
| |