(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
středa, 14. listopadu 2018
Svátek má
Sáva
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Na horách už se najíte i bezlepkově

Máte doma dítě s alergií na lepek? Dovolená na horách už pro Vás nemusí být horor. Najíst se tu můžete dobře a bezlepkově. Stačí si pro lyžařskou dovolenou vybrat ten správný SkiResort.

Dovolená má být časem odpočinku, ale pokud máte dítě s alergií na lepek, nebo přímo celiaka, už před odjezdem na hory přesně víte, že vybrat mu na svahu něco k jídlu bude horor. V lepším případě bude jíst celý týden vývar bez nudlí či brambory s přírodním plátkem. V horším případě si budete muset vystačit s vlastními zásobami. Už i na českých svazích se ale blýská na lepší časy. Například v restauracích a FordBARech SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC, který je největším českým lyžařským resortem, dokáží nabídnout bezlepkovou variantu hned u několika jídel z nového jídelníčku.

„Nejpestřejší nabídka pro celiaky je v areálu na Černé hoře, kde nabízí bezlepková jídla Pizza&Restaurant Protěž, Bistro&Restaurant Na lanovce i SkiResort Hotel OMNIA. Dát si tu můžete například kuřecí steak na hříbkové omáčce, která je zahušťovaná kukuřičnou moukou a k tomu vařené brambory. Nabízíme i bezlepkové grilované klobásy s bramborem, bezlepkové párky, kuřecí křídla v pikantní marinádě, či pečená vepřová žebra s medovo-pikantní omáčkou,“ říká Zina Plchová ze SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC.

Je libo bezlepkovou variantu?

Další jídla je pak možné připravit v bezlepkové variantě, například slepičí vývar s masem a zeleninou můžete mít bez nudlí. Ochutnat je možné i SkiResort burger ze 100% hovězího masa se sýrem čedar, slaninou, karamelizovanou cibulkou a rajčaty, který vás zasytí i bez housky z pšeničné mouky. Jako dezert je pro celiaky nejvhodnější jablečné pyré se šlehačkou. „Bezlepkovou variantu poledního menu nabízí i FordBAR v areálech v Černém Dole a ve Svobodě nad Úpou, nabídka jídel je tam ale menší. Pro všechny naše restaurace a bary ale platí, že pokud požádáte o jídlo v bezlepkové variantě, dokážou Vám ho nabídnout,“ říká Zina Plchová a dodává: „Letošní sezónu vnímáme jako první krok a nabídku pro alergiky chceme do budoucna i dál rozšiřovat.“.

Změna oproti minulosti přišla ve SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC spolu s novým jídelníčkem, na kterém se tu pracovalo celý podzim. V jídlech tu najdete minimum polotovarů a maximum čerstvých a poctivých surovin. Pokud tedy ještě váháte kam vyrazit na lyže, je SkiResort ČERNÁ HORA – PEC jasnou volbou, a to nejen proto, že aktuálně nabízí nejvíc kilometrů sjezdovek v Česku.

Více informací na www.skiresort.cz

Zina Plchová, SkiResort ČERNÁ HORA - PEC

Zveřejněno 17. února 2015 v rubrice [Aktuality]