(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
pátek, 28. července 2017
Svátek má
Viktor
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Z obsahů Zpravodajů 2014

Zpravodaj, číslo 2014/1

V prvním čísle Zpravodaje najdete jako vždy pozvánku na celostátní setkání SCČR, tentokrát bude v pořadí již XIV. Potravinářský koutek je tentokrát věnován mléku a smetaně. Ve Zpravodaji se dále dozvíte, jak je to s aktuálními příspěvky pro celiaky u jednotlivých pojišťoven. A víte, jak má vypadat správný potravinový talíř pro celiaky? Velmi si ceníme příspěvků od Vás, našich členů a čtenářů. Tentokrát jsou opět nadmíru zajímavé. A ve Zpravodaji samozřejmě nemohou chybět ani recepty. Takže přejeme dobré počtení i dobrou chuť!

Zpravodaj, číslo 2014/2

Zde se např. dočtete o tom, jaká jsou nová doporučení pro diagnostiku celiakie u dětí; jak souvisí celiakie s psychikou (zejména u dětí); k čemu může vést nedostatek kakaa ve světě; jak a kdy žádat o příspěvky na bezlepkovou dietu; naši čtenáři se s Vámi podělí o své zážitky - z celostátního setkání, se života s bezlepkovou dietou; nechybí ani upozornění na nové výrobky a samozřejmě vyzkoušené recepty na bezlepkové dobroty. Tak ať se Vám Zpravodaj líbí!

Zpravodaj, číslo 2014/3

Kromě pozvánky na valnou hromadu si můžete přečíst další příběhy, tentokrát o tom, že s celiakií se dá bez problémů vrcholově sportovat. Můžete si přečíst zprávu z výroční konference AOECS, které jsme se jako členové evropské asociace celiaků aktivně účastnili. Dočtete se také o různých cestách k diagnóze celiakie od některých účastníků květnového celostátního setkání v Emauzích. Najdete v něm informace o dalších možnostech nákupu bezlepkových potravin. Také si můžete přečíst, jakým způsobem se vyrábí bezlepkové pivo a jak moc je v zahraničí, nejen v Evropě, žádané. A ve Zpravodaji nemohou samozřejmě chybět ani další bezlepkové recepty.

Zpravodaj, číslo 2014/4

V posledním čísle roku 2014 najdete informaci o novém označování alergenů, které vstoupilo v platnost 13.12.2014. Nechybí zápis z valné hromady, která proběhla 29. listopadu 2014. Dozvíte se, podle čeho máte vybírat majonézy. Dočtete se o tom, že bezlepkové neznamená vždy zdravé. Najdete tam informace i o nových výrobcích. Můžete si přečíst příspěvek našeho člena o jeho zkušenosti s bezlepkovou stravou v nemocnici. A chybět ani v tomto čísle nemohou recepty, které jsou tentokrát tematicky laděny vánočně a silvestrovsky.

Zveřejněno 9. dubna 2014 v rubrice [Zpravodaj]